En "gate" forbinder en lufthavnterminal med et spesifikt  passasjerfly og er en del av terminalen ved en lufthavn. Ved avgang føres  passasjerene gjennom "gate"-området for å komme om bord i flyet. Man kan også føres fra flyet inn gjennom "gaten" og til terminalen.

I terminalen består "gate"-delen av et venteområde med sitteplasser, et kontrollpunkt for siste billettkontroll før man får gå om bord, samt en utgang  som passasjerene går igjennom for å komme om bord i flyet.

I noen "gater" må passasjeren, etter siste billettkontroll, spasere i gjennom dørene, ut over oppstillingsplatformen og inn i flyet. Andre steder går man om bord i en buss, som så kjøres ut til flyet, da dette står på såkalt "fjernparkering".

Ved større lufthavner brukes såkalt "air bridges", som er overdekkede, hydraulisk/elektriske gangveier, som går fra "gaten" etter siste billettkontroll og fram til flyets dør. Enden av gangveien slutter tett til flykroppen og gjør at passasjerene hele tiden under om bord-stigningen beveger seg i et innemiljø.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.