En "gate" forbinder en lufthavnterminal med et spesifikt  passasjerfly og er en del av terminalen ved en lufthavn. Ved avgang føres  passasjerene gjennom "gate"-området for å komme om bord i flyet. Man kan også føres fra flyet inn gjennom "gaten" og til terminalen.

I terminalen består "gate"-delen av et venteområde med sitteplasser, et kontrollpunkt for siste billettkontroll før man får gå om bord, samt en utgang  som passasjerene går igjennom for å komme om bord i flyet.

I noen "gater" må passasjeren, etter siste billettkontroll, spasere i gjennom dørene, ut over oppstillingsplatformen og inn i flyet. Andre steder går man om bord i en buss, som så kjøres ut til flyet, da dette står på såkalt "fjernparkering".

Ved større lufthavner brukes såkalt "air bridges", som er overdekkede, hydraulisk/elektriske gangveier, som går fra "gaten" etter siste billettkontroll og fram til flyets dør. Enden av gangveien slutter tett til flykroppen og gjør at passasjerene hele tiden under om bord-stigningen beveger seg i et innemiljø.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.