Fagarbeidere innen sjømatproduksjon fremstiller sjømatprodukter.

Arbeidsoppgaver

Fagarbeideren jobber med mottak, håndtering og kontroll med sjømat. De følger ofte produksjonsprosessen og jobber med emballering, logistikk og lager. Fagarbeideren kan også jobbe med tilsyn og enkelt vedlikehold av maskiner

Utdanning

Opplæringen skjer vanligvis ved at man går to år i videregående skole og to år som lærling i bedrift.

  • Første året: vg1 Restaurant- og matfag.
  • Andre året: vg2 Matproduksjon.
  • Deretter jobber man som lærling i to år i en bedrift.

Læretiden avsluttes med en fagprøve.

Hvis man har fem års allsidig praksis kan man ta en teoriprøve og gå opp til fagprøven som praksiskandidat.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg