emu

Emu Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Emu
Av /KF-arkiv ※.

Emu. Et emuegg er nesten så langt som håndflaten til en mann.

Emu
Av /NTB Scanpix ※.

Emu er verdens nest høyeste fugl etter struts. Den tilhører kasuarfamilien i ordenen kasuarfugler, og er eneste nålevende art i slekten Dromaius.

Faktaboks

Uttale
ˈemu
Også kjent som
Dromaius novaehollandiae

To dvergformer av emu fra øyene Kangaroo og King utenfor Australias sørkyst regnes ofte som egne arter. Disse døde ut tidlig på 1800-tallet.

Beskrivelse

Emuen blir rundt 1,7 meter høy og veier om lag 50 kilo. Den har ingen kam (hjelm) på hodet, slik som enkelte kasuararter, og skiller seg dessuten fra kasuarene ved at den er fjærkledd på halsen og hodet bortsett fra en bar, blå flekk på hver side av halsen. Fjærdrakten er gråbrun, hos ungene med gule og svarte lengdestriper. Synbare vinger og hale mangler.

Levesett

Emuen legger cirka 8–15 egg i kullet og ruger i to måneder. Den lever i steppeområder i Australia og opptrer til dels i små flokker. Emuen ernærer seg av plantekost og trives godt i fangenskap.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg