Kasuarer, fuglefamilie i ordenen strutsefugler. Omfatter tre arter utbredt i området fra Ny-Guinea til Nord-Australia. De er ca. 1,5 m høye fugler som ikke kan fly; de har bare rudimentære vinger. Kasuarene lever i tett skog og har et livsfarlig våpen i den lange, knivskarpe innertåa. Toflikkasuar (hjelmkasuar), Casuarius casuarius, har svart fjærdrakt og naken hals. Hodet og den høye «hjelmen» på issen har sterke farger. Toflikkasuaren kan veie henimot 100 kg og holdes til dels i fangenskap.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.