christmassule

Christmassule
Av /Shutterstock.
Lisens: CC BY SA 4.0

Artikkelstart

Christmassule er en fugleart i sulefamilien. Den er en endemisk fugleart som i dag hekker utelukkende på Christmasøya i Det indiske hav, men var tidligere utbredt på en rekke øyer i dette området. Totalbestanden teller mindre 6000 fugler. Christmassulene har tilhold i Det indiske hav sør for Java utenom hekkesesongen.

Faktaboks

Også kjent som
Latin Papasula abbotti (tidligere Sula abbotti). Tidligere norsk navn Abbottsule. Engelsk Abbott's Booby

Christmassule er rødlistet som truet (EN) av Birdlife på grunn av at arten har liten bestandsstørrelse og liten utbredelse. Bestanden er regnet som stabil.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg