Chat, vanlig brukt på norsk om det å utveksle meldinger over et datanettverk i sanntid; det vil si at brukerne kan lese det de andre brukerne skriver, og selv svare, i sanntid.

Det finnes en rekke ulike programmer for chatting, både for to eller mange personer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

18. juni 2017 skrev Steinar Hansen

Hei! Jeg jobber som lærer i vgs og sitter akkurat nå og leser elevoppgaver i et prosjekt vi har hatt om teknologi og internett. En av tilbakemeldingene elevene har gitt er at det er vanskelig å finne godt, norskspråklig stoff som ikke er for teknisk og vanskelig. Jeg anbefalte dem i vår å bruke SNL som kilde, men jeg ser nå at det var en tabbe av meg. Her er mesteparten av stoffet utdatert og veldig knapt, som Google Chrome eller FTP, eller vanskelig å finne fram i og lese, som stoffet deres om hurtigbuffer og cache. Det er også utrolig mange artikler om teknologier og nyere IT-produkter som bare ikke finnes. Har ikke leksikonet ambisjoner om å være oppdatert på disse temaene?

Med vennlig hilsen

19. juni 2017 svarte Ola Nordal

Hei Steinar. Så hyggelig at du bruker SNL i undervisningen din. Vi beklager at stoffet vårt om Internett og sosiale medier ikke er helt på topp enda. Vi arbeider med saken, og dette er et av feltene som vi prioriterer høyt framover. Beste hilsen Ola i redaksjonen

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.