Snapchat Ghost Logo
Snapchats kjente spøkelseslogo

Snapchat er en meldingstjeneste hvor man deler bilder og videoer, kalt snaps, med kontakter. Det som skiller Snapchat fra andre meldingstjenester er at bildene og videoene kun er tilgjengelig en kort stund.

Den vanlige måten å bruke Snapchat på er gjennom en appsmarttelefoner og nettbrett. Man tar et bilde eller en video, legger til tekst eller symboler, velger antall sekunder (mellom 1 og 10) som innholdet skal være tilgjengelig for mottaker, velger mottagere fra kontaktlisten og sender. Man kan også velge «udefinert tid», da er bildet tilgjengelig så lenge man ikke klikker det bort.

Man kan også legge en snap i Story-funksjonen, hvor snaps vises kronologisk, og hvor de har en varighet på 24 timer. Utover dette har Snapchat ingen arkivfunksjon.

Nyere funksjonalitet i Snapchat er chat med video og meldinger. Fra 2014 begynte Snapchat å sende reklame.

Ifølge Social Media Examiner er barn og ungdom mellom 13 og 25 år den største brukergruppen.

Utbredelse

Snapchat har raskt oppnådd stor popularitet og utbredelse. I følge Ipsos MMI var det i 2018 i Norge 2,5 millioner brukere med en profil. I overkant av 70 prosent av disse bruker tjenesten daglig.

Oppstart

Snapchat ble utviklet av en gruppe studenter ved Stanford University i California og ble lansert i 2011.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg