Aroma er en hovedsort i norsk epledyrking. Det er en sen sort, høsteklar i slutten av september – begynnelsen av oktober. Brukstiden er fra oktober til januar. Fruktene er middels store, med rød dekkfarge på solsiden. Aroma er regnet for å ha god og balansert smak med gulhvitt, middels fast og saftig kjøtt. Aroma er et resultat av krysning foretatt ved Balsgård foredlingsstasjon i Sverige i 1947 mellom sortene ingrid marie og filippa, sorten ble lansert i 1973.

I ettertid har det kommet flere sorter av aroma basert på mutasjoner, disse har mer rød dekkfarge og kalles generelt for rød aroma i handelen. Sorter av rød aroma som dyrkes i Norge er eksempelvis: aroma fagravoll, aroma lundberg og aroma ylvisåker.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.