Aroma er en hovedsort i norsk epledyrking. Det er en sen sort, høsteklar i slutten av september - begynnelsen av oktober. Brukstiden er fra oktober til januar. Fruktene er middels store, med rød dekkfarge på solsiden. Aroma er regnet for å ha god og balansert smak med gulhvitt, middels fast og saftig kjøtt. Aroma er et resultat av kryssing foretatt ved Balsgård foredlingsstasjon i Sverige i 1947 mellom sortene Ingrid Marie og Filippa, sorten ble lansert i 1973.

I ettertid har det kommet flere sorter av Aroma basert på mutasjoner, disse har mer rød dekkfarge og kalles generelt for Rød Aroma i handelen. Sorter av Rød Aroma som dyrkes i Norge er eksempelvis: Aroma Fagravoll, Aroma Lundberg og Aroma Ylvisåker.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.