amerikarørdrum

Amerikarørdrum, Botaurus lentiginosus, i Texas, USA.

Amerikarørdrum
Av /Shutterstock.

Artikkelstart

Amerikarørdrum er en fugleart i hegrefamilien. Den er noe mindre enn europeisk rørdrum, og kjennelig fra europeisk rørdrum på at den har kraftig svart skjeggstripe, og at den mangler svart issestripe. En voksen amerikarørdrum er omtrent 60 til 85 centimeter høy og veier fra 370 til 600 gram.

Faktaboks

Også kjent som
Botaurus lentiginosus, engelsk: american bittern

Amerikarørdrummen er en trekkfugl som hekker i Nord-Amerika. Den er observert kun én gang i Norge, en voksen hunn ble funnet død ved Eigersund i Rogaland 26. august 1956. I Europa finnes det over 100 funn av amerikarørdrum, og de fleste er funnet på senhøsten og vinteren på De britiske øyer. Det er også noen få funn av drummende eller syngende hanner av amerikarødrum, blant annet en fugl som sang ved Vejlerne på Jylland i juni og juli fra 1991 til 1994.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Lowther, P. E., A. F. Poole, J. P. Gibbs, S. M. Melvin, and F. A. Reid (2020). American Bittern (Botaurus lentiginosus), version 1.0. In Birds of the World (A. F. Poole, Editor). Cornell Lab of Ornithology, Ithaca, NY, USA. https://doi.org/10.2173/bow.amebit.01

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg