Abandonering betyr å gi fra seg, forlate eller gi opp noe. I konkursretten brukes ordet om tilfeller hvor et konkursbo opphever et konkursbeslag av en eiendel som egentlig inngår i boets beslag. Beslutningen om å foreta en abandonering ligger i utgangspunktet til bostyreren.

Årsaken til at konkursboet velger å abandonere, er ofte at eiendelen som er beslaglagt av konkursboet ikke har noen økonomisk interesse for konkursboet. Abandonering kan for eksempel være aktuelt dersom bostyrer antar at en eiendel som er beslaglagt ikke vil ha noen omsetningsverdi eller at kostnadene ved å omsette eiendelen langt vil overstige de pengene som boet vil få inn gjennom salget.

Dersom en beslaglagt eiendel abandoneres, går råderetten til eiendelen tilbake til skyldneren etter en abandoneringserklæring fra bostyreren.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg