Faktaboks

Worcester
Uttale
wˈustə

Worcester er en by og kommune i Storbritannia, England, i Worcestershire fylke, ved elven Severn, 35 kilometer sørvest for Birmingham. Kommunen hadde 98 768 innbyggere vedfolketellingenn i 2011. Worcester er administrasjonssenter i fylket.

Næringslivet består av fremstilling av jernvarer, porselen, hansker og dyrking av frukt og humle. Den lokale pæresorten Worcester Black Pear er avbildet i fylkets våpenskjold, og både eplesorten Worcester Permain og plommesorten Pershore kommer fra området. Worcesters kanskje mest kjente produkt er worcestersaus, som skriver seg fra 1837 og fortsatt blir produsert etter originaloppskriften.

Historie

Worcester går tilbake til romertiden og ble bispesete på 600-tallet. Ved Worcester vant Oliver Cromwell i 1651 den endelige seier over Karl 2, og skottene og brakte dermed en slutt på den engelske borgerkrigen. Katedralen er hovedsakelig fra 1300-tallet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg