Westland Aircraft

Westland Aircraft Ltd., tidligere britisk flyprodusent etablert i 1915 av brødrene Percival Waddams Petter og Ernest Willoughby Petter som Westland Aircraft Works. Etablert formelt først i 1935 som Westland Aircraft Ltd. Ble Westland Helicopters i 1966.

Westland Aircraft produserte fly på lisens under den første verdenskrig for å støtte opp om krigsproduksjonen. Westland begynte allerede under krigen å utvikle egen flytyper, men hadde ingen større produksjon før rekognoseringsflyet Walrus, med 36 produsert 1920-23. Det lette bombe- og rekognoseringsflyet Wapiti ble den første flytypen til Westland som ble produsert i betydelig antall, med i alt 558 fly produsert 1927-32.

Under den annen verdenskrig ble lisensproduksjon av forskjellige varianter av jagerflyet Spitfire prioritert, men produserte og egne flytyper. Mest kjent er forbindelsesflyet Lysander, 1427 produsert 1935-42. Det tomotors jagerflyet Whirlwind viste og stort potensiale, men på grunn av tekniske problemer ble bare 114 produsert.

Etter krigen ble virksomheten i økende grad rettet mot lisensproduksjon av helikoptre, og det siste flyet som ble produsert av Westland var jagerflyet Wyvern, 124 bygget 1945-1956.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg