Vatikanstatens flagg
Flagget ble antatt 7. juni 1929. Kvadratisk flaggduk vertikalt delt i gult og hvitt. I det hvite feltet Vatikanstatens våpen.

Vatikanstatens flagg er kvadratisk og vertikalt delt i to like brede felter i gult og hvitt (regnet fra stangen). Det hvite feltet er belagt med de pavelige insignier, som stammer fra 1200-tallet: to korslagte nøkler (én i gull, én i sølv) under den pavelige tiara. Nøklene – St. Peters himmelnøkler – symboliserer kirkens nøkkelmakt (løsemakt og bindemakt).

Flagget var opprinnelig pavens, men etter at Vatikanstaten ved Lateranoverenskomsten i 1929 ble suveren stat, har flagget vært statsflagg.

Våpenet

Hver enkelt pave fører også et personlig våpen, som ofte brukes sammen med Vatikanstatens i offisielle sammenhenger.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Våpenet er et rødt skjold med de pavelige insignier, tiara og korslagte nøkler, i gull og sølv. Hver enkelt pave fører dessuten et personlig våpen, som ofte brukes sammen med Vatikanstatens i offisielle sammenhenger.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg