Tom Kristensen

Faktaboks

Tom Kristensen
Født
29. mai 1955

Tom Kristensen, siviløkonom, ingeniør og kriminalforfatter.

Kristensen debuterte med En kule (2001), en thriller fra norsk aksje- og finansmiljø, som han fikk strålende kritikker for. Likeså ble kriminalromanen Hvitvasking (2002) godt mottatt. Her er bokens sentrale temaer rasisme, terror og hvitvasking.

Freshwater (2003), Profitøren (2005), Dødsriket (2006, Rivertonprisen) og Dragen (2008) utnytter nye områder der korrupsjon og bedrag fører til farefulle situasjoner og høy spenning. Dypet (2010) er en spenningsroman fra olje- og dykkermiljøet i Nordsjøen, mens Korsbæreren (2012) handler om penger og alt det kan lede til når man ikke har dem.

Dødspakten (2014) handler om norske soldater i Afghanistan som beskytter en lastebilkolonne som blir angrepet og to nordmenn blir drept. En av de overlevende inngår en dødspakt ved sin kamerats grav, og vil finne ut hva de norske soldatene ofret livet for. Pandora (2016) er også en thriller som går rett inn i samtidens utfordringer med terroranslag og internasjonal kriminalitet, og hvor både IS og NASA er viktige aktører.

Kristensens bøker er som oftest handlingsfylte spenningsromaner, men noen ganger er kriminalgåter og solid etterforskning viktige elementer; for eksempel i Profitøren hvor sjangerblandingen er usedvanlig vellykket.

Ekstern lenke

Kommentarer (2)

skrev Wenche Roald Naas

Kom ikke "En kule" i 2001? I artikkelen står det 2002. Mvh Wenche Roald Naas

svarte Hans H. Skei

Det er riktig, 2001, og blir rettet opp.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg