Faktaboks

Offisielt navn
Sunde & Co. Næringsmiddelfabrikk
Også kjent som

Sunco Konserves

Sunco

Organisasjonstype

aksjeselskap

Stiftet
1938
Nedlagt
1994

Sunde & Co. Næringsmiddelfabrikk var en norsk produsent av hermetikk, saft, essenser, eddik og annet. Bedriften ble etablert i Oslo i 1938 av brødrene Alf og Odd Sunde og B. Seiersten.

Produksjon

Fra 1942 ekspanderte bedriften i nye lokaler på Ensjø, tegnet av arkitekt Hjalmar Bakstad. Oppstarten i den nye fabrikken ble avbrutt da bygningen ble rekvirert av den tyske okkupasjonsmakten i de siste årene av andre verdenskrig.

I etterkrigstiden ble vareutvalget utvidet, og omfattet på det meste produksjon av saft, syltetøy, marmelade, hermetiske grønnsaker, frukt og bær, eddik, tomatpure, likørekstrakter, essenser og bakeriartikler.

Omkring 1973 ble Sunco Konserves tatt i bruk som firmanavn. I 1984 overtok selskapet en stor konservesfabrikk på Lærdalsøyri i Sogn.

Nedleggelse

Sunco klarte ikke å drive lønnsomt i lengden, og firmaet gikk i realiteten konkurs i 1991. Fabrikken ble overtatt av konsernet Nopal (eid av AL), som investerte i nye produksjonsanlegg i Lærdal. Dette gikk heller ikke bra, og det hele ble lagt ned i 1994.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg