Stallen er en restaurant i Homansbyen i Oslo. Den åpnet i 2019 og har en stjerne og en grønn kløver i Michelinguiden.

Restauranten drives av Sebastian Myhre, som eier den sammen med en eiergruppe der Myhre og Are Sandved Lunde eier drøyt halvparten, mens Bo Vivike eier en tredjedel. Stallen er tilknyttet FYR Bistronomi & BAR, som åpnet i 2017.

Stil

Restauranten er opptatt av omsorg for personalet og dyrevelferd. Selskapet eier tre mål jord ved en gård i Lier, der de dyrker mange av råvarene sine. For øvrig kommer råvarene først og fremst fra norske leverandører, men også fra enkelte nordiske og noen få utenfor Norden.

Restauranten er en ombygd liten stall og har plass til 20 gjester over to etasjer. Noen av bordene står i første etasje med innsyn til kjøkkenet.

Kjøkkenet unngår vanlige smaksforsterkere som sitron, olivenolje og soyasaus for å bevare den autentiske smaken.

Menyen består av 20–25 serveringer sammen med en vinmeny eller en juicemeny. Stallen er blant svært få norske restauranter med så mange serveringer.

Bakgrunn

Kjøkkensjef Sebastian Myhre har erfaring fra blant annet Feinschmecker og RE-NAA, dessuten de to New York-restaurantene Per Se, som har tre Michelin-stjerner, og Daniel, som har to stjerner.

Myhre har deltatt i kokkekonkurranser både nasjonalt og internasjonalt. Han er kaptein på det norske kokkelandslaget i 2021–2025.

Utmerkelser

Stallen ble tildelt en stjerne og en grønn kløver i Michelinguiden i 2023.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg