Interiør
Speilsalen, i hotell Britannia i Trondheim, gjenåpnet i 2019 etter omfattende restaurering

Speilsalen er en norsk restaurant i Britannia Hotel i Trondheim som har én stjerne i Michelinguiden. Kjøkkensjefer Håkon Solbakk, som tok over etter Christopher William Davidsen i 2023. Restauranten eies i sin helhet av konsernet Reitan.

Historien

Hotellet åpnet i 1870, blant annet for å ta imot engelske laksefiskere. Speilsalen åpnet første gang i 1896, og ble gjenåpnet i 2019 etter en omfattende restaurering. Speilsalen fikk en stjerne i Michelinguiden i 2020, mindre enn et år etter at restauranten åpnet.

Begge kjøkkensjefene har prestert høyt i internasjonale konkurranser og har bidratt til at flere kolleger har vunnet konkurranser og gjort det stort på sine felt

Kjennetegn

Kjøkkensjef Håkon Solbakk
Håkon Solbakk er kjøkkensjef på Speilsalen
Signaturrett
En av de forseggjorte rettene på Speilsalen

Speilsalen har en uvanlig stor kaviar-meny. Den ble kåret til Norges beste restaurant i 2021 og vant Nordic Prize i 2022. Ifølge noen kokker med Michelin-stjerne har Speilsalen det høyeste tekniske nivået i Norden.

Hotellet har en egen kjøkkenhage på Braattan Gaard ved Jonsvatnet. Her kan kokkene dyrke vekster og prøve ut ideer.

Utmerkelser

Speilsalen fikk en Michelinstjerne i 2020.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg