I Egypt følger utdanningen et 6-3-3-system, hvor barneskolen varer i 6 år, ungdomsskolen i 3 år og den videregående skolen i 3 år. Ifølge UNESCO var 33,6 % av befolkningen over 15 år analfabeter i 2006.

Fra 1999 er det 9-årig obligatorisk skolegang fra barna er 6 år. All skolegang i statlige skoler er gratis. Ca. 20 % av elevene går på private skoler. Nesten alle barn i skolealder starter på skolen, og ca. 80 % av barna fortsetter i videregående skole.

Undervisningsspråket er arabisk, og islam er et av hovedfagene i skolen. Parallelt med det offentlige skolesystemet kan barna følge et islamsk undervisningssystem (al-Azhar), som fører frem til al-Azhar universitetet. 

Det er atten universiteter i Egypt; fire av dem er private. Det islamske universitetet al-Azhar i Kairo er det eldste, og ble grunnlagt så tidlig som i 972.

Egypt har satset mye på utdanning på alle nivåer for å hindre en eksplosjon i arbeidsløsheten. For å stimulere folk til å ta utdanning, ble folk med høyere utdanning garantert arbeid i offentlig sektor. Antall personer med høyere utdanning vokste med 263 % fra 1980 til 2000.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.