Skole og utdanning i Egypt

I Egypt følger utdanningen et 6-3-3-system, hvor barneskolen varer i 6 år, ungdomsskolen i 3 år og den videregående skolen i 3 år. Ifølge UNESCO var 33,6 % av befolkningen over 15 år analfabeter i 2006.

Grunnutdanning

Fra 1999 er det 9-årig obligatorisk skolegang fra barna er 6 år. All skolegang i statlige skoler er gratis. Ca. 20 % av elevene går på private skoler. Nesten alle barn i skolealder starter på skolen, og ca. 80 % av barna fortsetter i videregående skole.

Undervisningsspråket er arabisk, og islam er et av hovedfagene i skolen. Parallelt med det offentlige skolesystemet kan barna følge et islamsk undervisningssystem (al-Azhar), som fører frem til al-Azhar universitetet.

Høyere utdanning

Det er atten universiteter i Egypt; fire av dem er private. Det islamske universitetet al-Azhar i Kairo er det eldste, og ble grunnlagt så tidlig som i 972.

Egypt har satset mye på utdanning på alle nivåer for å hindre en eksplosjon i arbeidsløsheten. For å stimulere folk til å ta utdanning, ble folk med høyere utdanning garantert arbeid i offentlig sektor. Antall personer med høyere utdanning vokste med 263 % fra 1980 til 2000.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg