Stiftelsen Signo er en diakonal, ideell stiftelse som gir skole-, arbeid-, helse- og omsorgstjenester til døve og døvblinde med funksjonsnedsettelse. Signo betyr «jeg tegner» og viser til tegnspråk som grunnleggende for stiftelsenes praksis. Signo har et skole- og kompetansesenter som er landsdekkende.

Historie

Signo ble stiftet i 1898 av Norges første prest for døve, Conrad Svendsen, under navnet Hjemmet for døve. De første årene var konfirmasjon av eldre ukonfirmerte døve den viktigste oppgaven. Senere ble det å tilby et hjem for døve viktigere etter hvert som det ble erfart at flere av dem som kom ble værende. Hjemmet for døve holdt til i to villaer på Nordstrand i Oslo fra starten og utvidet etter hvert ved å etablere en arbeidsgård for døve utenfor Andebu i Vestfold i 1931.

I 2022 har Stiftelsen Signo tilbud til døve, hørselshemmede og døvblinde på Nordstrand og i Andebu. Signo er Norges største arbeidsplass for døve.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg