Staben
Interiør

Sabi Omakase Oslo er en sushi-restaurant i Vika, som fikk en stjerne i Michelinguiden i 2023.

Restauranten drives av kjøkkensjef Airis Zapa, som eier den sammen med flere av de opprinnelige hovedeierne i Sabi-konsernet.

Sushi-stilen kalles edomae. Ordet er satt sammen av det tidligere navnet på Tokyo, nemlig «Edo» og det japanske «mae» som kan oversettes med nærliggende eller lokal. Sabi Omakase Oslo bruker edomae-teknikkene og -tradisjonene når de bearbeider og presenterer hovedsakelig nordiske råvarer.

Ifølge eierne betyr omakase «jeg stoler på deg». Konseptet går ut på at kokken bruker lokale råvarer og serverer dem så rene og enkle som mulig for å fremme råvarenes naturlige smak og tekstur.

Søster-restauranten Sabi Omakase i Stavanger fikk en stjerne i Michelinguiden i 2017.

Ti gjester en hel kveld

En signaturrett

Mens kjøkkensjefen forklarer de tradisjonelle sushi-teknikkene og tilbereder hver rett, serveres gjestene retter av norske kvalitetsråvarer med vin, sake eller juice.

Sabi Omakase Oslo åpnet i 2022. Restauranten har plass til ti gjester, som alle spiser den samme menyen og sitter ved disken. Interiøret er japansk og enkelt og stemningen er intim.

Lokalene tok selskapet over etter Omakase by Vladimir Pak, som hadde en stjerne i Michelinguiden fra 2020 til 2022.

Utmerkelser

Sabi Omakase Oslo fikk en stjerne i Michelinguiden i 2023.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg