Sabi Omakase Oslo er en sushi-restaurant i Vika, som fikk en stjerne i Michelinguiden i 2023.
Restauranten drives av kjøkkensjef Airis Zapa, som eier den sammen med flere av de opprinnelige hovedeierne i Sabi-konsernet.
Sushi-stilen kalles edomae. Ordet er satt sammen av det tidligere navnet på Tokyo, nemlig «Edo» og det japanske «mae» som kan oversettes med nærliggende eller lokal. Sabi Omakase Oslo bruker edomae-teknikkene og -tradisjonene når de bearbeider og presenterer hovedsakelig nordiske råvarer.
Ifølge eierne betyr omakase «jeg stoler på deg». Konseptet går ut på at kokken bruker lokale råvarer og serverer dem så rene og enkle som mulig for å fremme råvarenes naturlige smak og tekstur.
Søster-restauranten Sabi Omakase i Stavanger fikk en stjerne i Michelinguiden i 2017.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.