Orchestra of the Age of Enlightenment

Orchestra of the Age of Enlightenment, britisk orkester, stiftet 1986, spiller på originalinstrumenter. Orkesteret har ingen fast sjefdirigent. Hoveddirigenter er Simon RattleMark Elder,  Iván Fischer og Vladimir Jurowski. Som navnet tilsier fremfører orkesteret helst musikk fra 1700-tallet og tidlig 1800-tall.

I 2008 inntok orkesteret den nye konsertsalen Kings Place, tegnet av arkitektene Jeremy Dixon og Edward Jones, og gjorde den til sitt offisielle hovedkvarter. 

Orkesteret holder konserter også i Royal Festival Hall og Queen Elizabeth Hall, begge i Southbank Centre i London. Siden 1989 har de vært et av de faste orkestrene ved operafestspillene i Glyndebourne.

Orchestra of the Age of Enlightenment ble stiftet som en selvstyrt forening av en gruppe musikere som spilte på originalinstrumenter. De holdt sine første konserter i juni 1986.

Orkesteret har et uttalt mål om å unngå å assosieres med en bestemt sjefdirigent, og samarbeider derfor med en rekke betydelige dirigenter. Blant dirigentene som har gjestet er Gustav Leonhardt, Roger Norrington, Philippe Herreweghe, René Jacobs og Marin Alsop.

Orkesteret holder jevnlig konserter rettet mot skoleungdom. De har turnert på flere kontinenter, og har gjort over femti plateinnspillinger.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.