Faktaboks

Operasjon Dagsverk

OD

Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
01.01.1964
Daglig leder
Tobias Dahle
Styreleder
Aurora Tobiassen
Logo
Logo
Av .

Operasjon Dagsverk (OD) er en årlig solidaritetsaksjon som er organisert av, med og for ungdom. Siden 1964 har elever ved skoler over hele Norge gitt en dag av sin utdanning slik at ungdom i andre deler av verden skal få tilgang på utdanning slik de selv har. Fra 1967 har aksjonen blitt avholdt årlig.

Aksjonen ble startet av Norges Gymnasiastsamband i 1963, fikk tilslutning av Yrkesskoleelevenes og Lærlingenes Interesseorganisasjon og videreføres av Elevorganisasjonen (EO).

Elever fra ungdomsskole til videregående skole deltar. Dette gjør man først og fremst ved å gi én dag av sin utdannelse til å arbeide for at ungdom i andre deler av verden skal få muligheten til å ta en utdannelse.

Formålet er, ved siden av å jobbe inn penger til et prosjekt i et utviklingsland, å skape interesse, debatt og engasjement blant skoleelevene om internasjonale spørsmål. Dette blir gjort gjennom ODs informasjonskampanje, Internasjonal Uke (IU).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Operasjon Dagsverk
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.991 Aktiviteter i andre interesseorganisasjoner ikke nevnt annet sted

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg