One Direction
One Direction i Glasgow oktober 2015 etter at Zayn Malik forlot gruppa i mars 2015.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

One Direction er et London-basert boyband, dannet sommeren 2010 bestående av iren Niall Horan (født 1993) og engelskmennene Zayn Malik (født 1993), Liam Payne (født 1993), Harry Styles (født 1994) og Louis Tomlinson (født 1991).

Foranledningen var at de fem medlemmene meldte seg på tv-showet X Factor i kategorien for mannlige solosangere. Ingen av dem kvalifiserte seg, men Nicole Scherzinger oppdaget deres talenter og satte dem sammen som et boyband. One Direction endte på tredjeplass i X Factors gruppekategori og fikk kontrakt med Simon Cowells plateselskap Syco Music. Debutsinglen What Makes You Beautiful gikk til topps i Storbritannia i september 2011. Deres første album Up All Night kom i november samme år, og inneholder også hitene Gotta Be You og One Thing.

Også oppfølgeralbumet Take Me Home (2012) er blitt solgt i over 4,5 millioner eksemplarer på verdensbasis. Det ble One Directions gjennombrudd i land som Norge og USA, takket være hiten Live While We're Young. Andre hits fra albumet er Little Things (førsteplass i Storbritannia), Kiss You og One Way Or Another (Teenage Kicks). Sistnevnte, som er en Blondie-sang, toppet i hjemlandet og nådde tolvteplass i Norge, hvor albumet har gått til topps. Høsten 2013 kom filmen om One Direction, This Is Us 3D, og hitsinglene Story Of My Life og Best Song Ever. Bandet ga høsten 2014 ut albumet FOUR. Malik sluttet i mars 2015. Samme år fikk One Direction hits med Drag Me Down og Perfect og ga ut albumet Made in the A.M. De tok seg en pause i hele 2016.

Zayn Malik kaller seg Zayn som soloartist, og gikk til topps i Storbritannia med debutsinglen Pillowtalk i 2016, da han også ga ut albumet Mind Of Mine (til topps i Norge og Storbritannia). Oppfølgeren Icarus Falls kom i 2018. Styles solodebuterte med Harry Styles i 2017 og fulgte opp med Fine Line i 2019 og Harry's House i 2022. Niall Horan solodebuterte i 2017 med Flicker, Louis Tomlinson i 2020 med Walls (etterfulgt i 2022 av Faith In The Future).

Albumdiskografi

  • Up All Night (2012)
  • Take Me Home (2012)
  • Midnight Memories (2013)
  • FOUR (2014)
  • Made In The A.M. (2015)

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Kjersti Nilsen

Boybandet One Direction er jo ikke et såkalt "London basert" band først og fremst. for det andre blir det feil og si at bandet er dannet av medlemmene selv, ettersom One Direction faktisk ble dannet først etter at guttene ikke hadde gått videre som solo artister under Bootcamp , men da hadde fått spørsmål om de kunne tenke seg å være med videre likevel i en gruppe isteden. Og det var jo Simon Cowell blant annet som var med på å sette samme disse gutta i et band.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg