Misjonshøgskolen

Artikkelstart

Misjonshøgskolen, tidligere høgskole. Grunnlagt 1843 som Misjonsskolen, et navn den bar til som 1977. Eid av Det Norske Misjonsselskap og har historisk vært en institusjon for utdanning av norske misjonærer.

Faktaboks

Uttale
misjˈonshøgskolen

Fra 1954 måtte studentene ved Misjonshøgskolen avlegge teologisk embetseksamen ved Universitetet i Oslo eller Menighetsfakultetet.

I 1979 fikk den selv innvilget eksamensrett og er dermed blitt et av landets tre teologiske fakulteter. De ulike studieprogrammene fokuserer særlig på bygging av kompetanse til å tolke og formidle på tvers av religiøse og kulturelle grenser. Det Norske Misjonsselskaps arkiv, NMS Arkiv, er tilknyttet skolen som et forskningsarkiv.

Misjonshøgskolen hadde høsten 2013 ca. 350 studenter og 16 lærere, hvorav 10 med professorkompetanse. Rektor fra 2010 var professor Bård Mæland. Misjonshøgskolen tilbød da utdanning i teologi, religion og interkulturell kommunikasjon på bachelor-, master- og ph.d.-nivå.

Fra 1. januar 2016 ble Diakonhjemmet Høgskole, Haraldsplass diakonale høgskole, Høgskolen Betanien og Misjonshøgskolen fusjonert. Den nye institusjonen heter VID - vitenskapelige høgskole og er en vitenskapelig høgskole.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg