Randi Siren Øgrey er en norsk medieleder, fra 2011 administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening

Randi Øgrey har cand.mag.-eksamen 1992 med statsvitenskap, kultur og historie i fagkretsen. I 1992 var hun journalist i Fædrelandsvennen.

Randi Øgrey hadde først og fremst politisk arbeid som plattform for karrieren. Hun var først medlem av sentralstyret i Norges Unge Venstre 1987-89, senere informasjonsleder i Venstres hovedorganisasjon 1993, politisk rådgiver i Venstres stortingsgruppe 1993-97 og politisk rådgiver i Miljøverndepartementet 1997-2000. Øgrey har også bakgrunn som informasjonsleder i Europabevegelsen 2000-01.

Hun var administrerende direktør i Den norske Bokhandlerforening 2001-11. Foreningen organiserer 90 prosent av bokhandlene i Norge og jobber med rammevilkår, avtaleverk, politisk påvirkning og analyser av bransjen.

Som daglig leder i mediebedriftenes bransjeforening spiller Øgrey en viktig rolle i kontakt med myndighetene når det gjelder avgiftsordninger, produksjonsstøtte og mediepolitikk ellers. Mediebedriftenes Landsforening har 325 medlemsbedrifter og omfatter blant annet 185 avisbedrifter og 12 fjernsynsselskaper.

Hun er styremedlem i Kopinor, Norsk Presseforbund, Stiftelsen Institutt for journalistikk og Stiftinga Det Norske Samlaget.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.