Randi Siren Øgrey er en norsk medieleder, fra 2011 administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening

Randi Øgrey har cand.mag.-eksamen 1992 med statsvitenskap, kultur og historie i fagkretsen. I 1992 var hun journalist i Fædrelandsvennen.

Randi Øgrey hadde først og fremst politisk arbeid som plattform for karrieren. Hun var først medlem av sentralstyret i Norges Unge Venstre 1987-89, senere informasjonsleder i Venstres hovedorganisasjon 1993, politisk rådgiver i Venstres stortingsgruppe 1993-97 og politisk rådgiver i Miljøverndepartementet 1997-2000. Øgrey har også bakgrunn som informasjonsleder i Europabevegelsen 2000-01.

Hun var administrerende direktør i Den norske Bokhandlerforening 2001-11. Foreningen organiserer 90 prosent av bokhandlene i Norge og jobber med rammevilkår, avtaleverk, politisk påvirkning og analyser av bransjen.

Som daglig leder i mediebedriftenes bransjeforening spiller Øgrey en viktig rolle i kontakt med myndighetene når det gjelder avgiftsordninger, produksjonsstøtte og mediepolitikk ellers. Mediebedriftenes Landsforening har 325 medlemsbedrifter og omfatter blant annet 185 avisbedrifter og 12 fjernsynsselskaper.

Hun er styremedlem i Kopinor, Norsk Presseforbund, Stiftelsen Institutt for journalistikk og Stiftinga Det Norske Samlaget.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.