Randi Siren Øgrey

Faktaboks

Randi Siren Øgrey
Født
27. mars 1967, Kristiansand
Randi Siren Øgrey, adminstrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening på Landslaget for lokalaviser (LLA) sitt landsmøte. Til venstre er Kringkastingssjef-sjef Thor Gjermund Eriksen. Til høyre kulturminister Trine Skei Grande og Rune Hetland
Randi Siren Øgrey
Av /NTB Scanpix.

Artikkelstart

Randi Siren Øgrey er en norsk medieleder, fra 2011 administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening.

Randi Øgrey har cand.mag.-eksamen i 1992 med statsvitenskap, kultur og historie i fagkretsen. I 1992 var hun journalist i Fædrelandsvennen.

Randi Øgrey hadde først og fremst politisk arbeid som plattform for karrieren. Hun var først medlem av sentralstyret i Norges Unge Venstre 1987-1989, senere informasjonsleder i Venstres hovedorganisasjon i 1993, politisk rådgiver i Venstres stortingsgruppe fra 1993 til 1997 og politisk rådgiver i Miljøverndepartementet 1997-2000. Øgrey har også bakgrunn som informasjonsleder i Europabevegelsen 2000-2001.

Hun var administrerende direktør i Den norske Bokhandlerforening fra 2001 til 2011. Foreningen organiserer 90 prosent av bokhandlene i Norge og jobber med rammevilkår, avtaleverk, politisk påvirkning og analyser av bransjen.

Som daglig leder i mediebedriftenes bransjeforening spiller Øgrey en viktig rolle i kontakt med myndighetene når det gjelder avgiftsordninger, produksjonsstøtte og mediepolitikk ellers. Mediebedriftenes Landsforening har 325 medlemsbedrifter og omfatter blant annet 185 avisbedrifter og 12 fjernsynsselskaper.

Randi Øgrey er styremedlem i Norsk Presseforbund og Stiftelsen Institutt for journalistikk.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg