Faktaboks

Mari Maurstad
Født
17. mars 1957, Oslo
Mari Maurstad som Tante Sofie sammen med Kai Remlov som Tobias i tårnet i Nationaltheatrets oppsetning av Thorbjørn Egners Folk og røvere i Kardemomme by (2012).
/Scanpix.

Mari Maurstad er en norsk skuespiller.

Maurstad debuterte 1977 i Kvinner av Claire Booth på Den Nationale Scene, første større rolle var som Cordelia i Kong Lear (1978). Ansatt ved Den Nationale Scene 1977–1980, fra 1981 ved Nationaltheatret.

Hun har spilt så vel barneteater, komedier og musikaler som dramatiske roller. Blant hennes roller kan nevnes Pippi Langstrømpe, Pernille i Henrik og Pernille, Eliza Doolittle i My Fair Lady, Valencienne i Den glade enke, samt Ingrid, Den grønnkledde og Anitra i Peer Gynt. Hun gjorde stor suksess med enkvinnesforestillingene Maris glade mariritt (2000/2001) og Mariality (2002). Hun spilte dessuten en av hovedrollene i Cole Porters musikal Kiss Me Kate ved Den Nationale Scene (2002) og var heksen i C. S. Lewis' klassiker Draumen om Narnia ved Det Norske Teatret samme år.

Filmroller bl.a. i Drømmeslottet (1986); også fjernsynsroller, bl.a. i underholdningsprogrammer. Maurstad har også gitt ut flere soloplater, har redigert flere sangbøker og gitt ut humoristiske bøker sammen med Cille Biermann.

Hun er datter av Alfred Maurstad; gift med Aage Kvalbein.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg