Vegard Stenberg Eriksen og Gjermund Stenberg
Serieskaperne Vegard Stenberg Eriksen og Gjermund Stenberg Eriksen feirer Emmyprisen for beste dramaserie for Mammon sesong 2 i Manhattan, New York, 20. november 2017.
Av /NTB Scanpix.

Den norske TV-serien Mammon hadde premiere i 2014 og ble etter sesong 2 i 2016 den første norske dramaserien til å vinne Emmyprisen. Thrilleren ble sendt på NRK og er skapt av brødrene Vegard Stenberg Eriksen og Gjermund Stenberg Eriksen.

Seriens hovedperson er nyhetsjournalisten Peter Verås, spilt av Jon Øigarden. Utgangspunktet er et anonymt tips om en finansskandale. Foruten Øigarden er også Anna Bache-Wiig, Ingjerd Egeberg og Nils Ole Oftebro med i alle seks og åtte episodene i sesong 1 og 2. Hver episode er på rundt en time.

Mammon fikk hovedsakelig gode kritikker ved premieren og ble sagt å tilhøre sjangeren Nordic noir. Regissør for sesong 1 var Cecilie A. Mosli. Hun regisserte også deler av sesong 2; de andre regissørene var Janic Heen, Pål Jackman og Roar Uthaug.

Før Emmyprisen i 2017 rakk Mammon å vekke oppsikt i 2014 ved å vinne to priser ved Seoul International Drama Awards, som er Asias største festival for TV-drama.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg