Lewis Carroll. Hvem er dette? spurte dronningen. En av Sir John Tenniels illustrasjoner til boken Alice's Adventures in Wonderland.

Fri. fri

Lewis Carroll er et pseudonym for Charles Lutwidge Dodgson, en britisk matematiker og barnebokforfatter.

Han var dosent i matematikk i Oxford og skrev matematiske avhandlinger under sitt egentlige navn, men er best kjent som forfatter av de fantasifulle barnebøkene Alice's Adventures in Wonderland (1865) og Through the Looking-Glass (1872). Disse hører til de store klassikerne i sin sjanger, og er også blitt innlemmet i den moderne vestlige filosofis klassiske kildeskrifter. De inneholder en sann rikdom av humoristiske logisk-filosofiske paradokser og semantiske finurligheter som filosofer i de siste generasjoner har forsynt seg begjærlig av til bruk i sine filosofiske eksempelsamlinger. Tross bøkenes spesielt engelske preg, sin (ofte parodiske) bruk av engelske barneregler og dikt og så videre, er de oversatt til en rekke språk. Sir John Tenniels illustrasjoner er blitt uatskillelige fra teksten.

Den mest omfattende samling av Carrolls humoristiske verker er The Works of Lewis Carroll, redigert av Roger L. Green (1965).

  • Cohen, Morton N.: Lewis Carroll : a biography, 1995, isbn 0-679-42298-6, Finn boken
  • Pudney, John: Lewis Carroll and his world, 1976, isbn 0-684-14728-9, Finn boken
  • Williams, Sidney Herbert & Falconer Madan: The Lewis Carroll handbook, rev. ed., 1979, isbn 0-7129-0906-0, Finn boken

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.