Kyrre Andersen er en norsk kunsthåndverker. Han arbeider også med stedsspesifikke utsmykningsprosjekter.

Kyrre Andersen er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, uteksaminert i 1983. Det samme året etablerte han sammen med tidligere studiekamerater designfellesskapet og verkstedet Trikk. De spesialiserte seg som italienske Studio Alchymia på unika produksjon og fremstilling av prototyper. Sammen med Trikk utstilte han i en rekke land. Deriblant under «Interiør Nå» på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (1984) og «Norsk design/kunsthåndverk» på Röhsska Museet i Göteborg (1987).

Arbeidene på 1980- og 1990-tallet var en kombinasjon av industridesign og billedkunst. Hans lamper har en del likheter med modernismen og Bauhaus' eksperimenter i mellomkrigsårene.

Andersen har etter hvert gått mer over til å lage stedsspesifikke kunst- og utsmykningsprosjekter. Sammen med Liv Anne Lundberg har han siden 1984 utført mer enn 35 oppdrag. 13 av utsmykningene er til cruiseskip. Resterende er offentlige utsmykninger.

Han underviser også i produktdesign ved OsloMet.

  • Haverkamp, Frode (mfl). Interiør Nå : norsk eksperimentell design. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Trondheim, 1984.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.