Kårvatn
Målastua er den selvbetjente hytta på Kårvatn.
Kårvatn
Av /DNT / Nasjonal turbase.
Lisens: CC BY SA 3.0

Kårvatn er en selvbetjent DNT-hytte innerst i Todalen i Trollheimen. Hytta drives av Trondhjems Turistforening (del av Den Norske Turistforening) og ligger i Surnadal kommune, i Møre og Romsdal fylke; 208 meter over havet.

Fra turisthytta går det merkede sommerruter til Renndølsetra, Innerdalshytta, Bårdsgården og Trollheimshytta.

Historikk

Gården Kårvatn har trolig vært drevet siden midten av 1400-tallet. Den er på vel 110 000 mål, og den største i Trollheimen, En gammel ferdselsvei mellom Oppdal og kyststrøkene gjennom Gammelseterdalen går forbi Kårvatn. De første turistene dukket opp på gården mot slutten av 1800-tallet, og utover 1900-tallet hadde gården sengeplasser for turister i hovedbygningen. I 1935 inngikk Trondhjems Turistforening en formell avtale om å ta i mot turister med daværende eier av gården, Josva Halle. Kvarteravtale ble sagt opp i 1984, og det ble isteden innredet et selvbetjent losji i den gamle Målastua på gården. I 1994 ble denne utvidet og det er nå tyve sengeplasser i den selvbetjente hytta.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Brox, Karl H. (2005) Fjellets arvesølv. TTs hytter gjennom tidene. Trondhjems Turistforening.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg