John Barnes, tidligere engelsk fotballspiller, med posisjonen venstreving, for blant annet Liverpool og det engelske landslaget. 

Barnes slo igjennom som dribleglad venstreving i Watford, før Liverpool kjøpte ham sommeren 1987. Barnes spilte ti sesonger i Liverpool og han spilte 314 kamper og scoret 84 mål for klubben. Han hadde en suksessfull tid i Liverpool og vant blant annet ligaen to ganger, FA Cupen to ganger og Ligacupen én gang. Han forlot Liverpool i 1997 og avsluttet karrieren med kortere opphold i Newcastle United og Charlton Athletic.

Barnes er født i Jamaica, men representerte England internasjonalt og spilte blant annet i VM i 1986 og 1990. Han spilte totalt 79 landskamper og scoret 11 mål for England.

I løpet av karrieren ble Barnes kåret til Årets spiller av engelske fotballjournalister i 1987/88 og 1989/90 i tillegg ble han kåret til Årets spiller av spillerunionen PFA i 1987/88.

Etter at han avsluttet karrieren har han blant annet vært trener for Celtic, landslaget til Jamaica og Tranmere Rovers. I tillegg jobber han som tv- kommentator og fotballekspert.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.