John Barnes, tidligere engelsk fotballspiller, med posisjonen venstreving, for blant annet Liverpool og det engelske landslaget. 

Barnes slo igjennom som dribleglad venstreving i Watford, før Liverpool kjøpte ham sommeren 1987. Barnes spilte ti sesonger i Liverpool og han spilte 314 kamper og scoret 84 mål for klubben. Han hadde en suksessfull tid i Liverpool og vant blant annet ligaen to ganger, FA Cupen to ganger og Ligacupen én gang. Han forlot Liverpool i 1997 og avsluttet karrieren med kortere opphold i Newcastle United og Charlton Athletic.

Barnes er født i Jamaica, men representerte England internasjonalt og spilte blant annet i VM i 1986 og 1990. Han spilte totalt 79 landskamper og scoret 11 mål for England.

I løpet av karrieren ble Barnes kåret til Årets spiller av engelske fotballjournalister i 1987/88 og 1989/90 i tillegg ble han kåret til Årets spiller av spillerunionen PFA i 1987/88.

Etter at han avsluttet karrieren har han blant annet vært trener for Celtic, landslaget til Jamaica og Tranmere Rovers. I tillegg jobber han som tv- kommentator og fotballekspert.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.