John Barnes

Faktaboks

John Barnes

e.g. John Charles Bryan Barnes

Født
7. november 1963, Kingston (Jamaica)

John Barnes var en sentral del av Liverpool-laget som gjorde stor suksess på slutten av 80-tallet.

Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

John Barnes, tidligere engelsk fotballspiller, med posisjonen venstreving, for blant annet Liverpool og det engelske landslaget.

Barnes slo igjennom som dribleglad venstreving i Watford, før Liverpool kjøpte ham sommeren 1987. Barnes spilte ti sesonger i Liverpool og han spilte 314 kamper og scoret 84 mål for klubben. Han hadde en suksessfull tid i Liverpool og vant blant annet ligaen to ganger, FA Cupen to ganger og Ligacupen én gang. Han forlot Liverpool i 1997 og avsluttet karrieren med kortere opphold i Newcastle United og Charlton Athletic.

Barnes er født i Jamaica, men representerte England internasjonalt og spilte blant annet i VM i 1986 og 1990. Han spilte totalt 79 landskamper og scoret 11 mål for England.

I løpet av karrieren ble Barnes kåret til Årets spiller av engelske fotballjournalister i 1987/88 og 1989/90 i tillegg ble han kåret til Årets spiller av spillerunionen PFA i 1987/88.

Etter at han avsluttet karrieren har han blant annet vært trener for Celtic, landslaget til Jamaica og Tranmere Rovers. I tillegg jobber han som tv- kommentator og fotballekspert.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg