Jens Ulltveit-Moe

Faktaboks

Jens Ulltveit-Moe
Jens Dag Ulltveit-Moe
Født
16. juli 1942, Drammen
Jens Ulltveit-Moe er en norsk næringslivsleder.
Av /NTB scanpix.

Artikkelstart

Jens Ulltveit-Moe er en norsk næringslivsleder og investor. Gjennom investeringsselskapet Umoe AS, som har bakgrunn fra verftsindustri og shipping, er han aktiv innen blant annet hurtigmatkjedene Peppes Pizza og Burger King og produksjon av bioetanol i Brasil.

Jens Ulltveit-Moe har lenge vært blant Norges rikeste personer, men måtte på 2010-tallet ta milliardtap på investeringene i Brasil, noe som også hemmet andre deler av virksomheten. I 2019 anslo bladet Kapital at han hadde en formue på drøyt to milliarder kroner, noe som var over én milliard mindre enn året før.

Ulltveit-Moe om er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, har en mastergrad i internasjonal politikk fra Columbia University i New York, USA, og var ansatt i konsulentselskapet McKinsey & Company i New York fra 1968 til 1972. Han var deretter direktør i Asterix Shipping i London fra 1972 til 1980.

Fra 1980 til 1986 var han administrerende direktør i rederiet Knutsen O.A.S. Shipping, og fikk fra 1984 eierkontroll i rederiet og grunnla Ulltveit-Moe-gruppen, som byttet navn til Umoe AS i 1996.

Jens Ulltveit-Moe var president i Norges Rederiforbund fra 1990 til 1991 og i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) fra 2000 til 2004.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg