Faktaboks

Innbyggertall
2467 (SSB, 2023)
Landareal
3,1 km²
Tettstedsnummer
1133 Innbygda
Tettstedene Innbygda og Nybergsund, utstrekning 2021
Trysil sentrum, 2020
Trysilelva gjennom Innbygda, sett sørover. Til venstre sentrumsgata med Coop/Trysilsenteret i forkant. Til høyre Vestadtjønna og riksveg 26.
Av /Destinasjon Trysil.
Lisens: CC BY 2.0

Innbygda er et tettsted i Trysil kommune i Innlandet. Tettstedet er ifølge SSBs definisjon 3,1 km², og har 2467 innbyggere (2023).

Innbygda er administrasjonssenter i Trysil kommune. Det gamle sentrum ligger på østsiden av Trysilelva, men vestsiden har etter hvert vokst med industri, arealkrevende handel og ikke minst hyttefelt.

Innbygda har omfattende handels- og servicefunksjoner knyttet til vinterturismen i Trysilfjellet, blant annet fire hoteller og flere spisesteder. Stedet har også sagbruk og trevareindustri. Trysil videregående skole ligger her.

Fylkesveg 25 fra Elverum til grensen mot Sverige går over til fylkesveg 26 mot Engerdal like sør for Innbygda.

Trysil kirke er fra 1861. Trysil Bygdetun, som ble etablert i 1901 på initiativ av forfatteren Sven Moren med flere, regnes som landets eldste bygdemuseum. I sentrum av Innbygda finnes minnesmerker over sagnfiguren Trysil-Knut, forfatterne Einar Skjæraasen og Sven Moren og skiløperen Hallgeir Brenden.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg