Faktaboks

Hilde Brinchmann

Hilde Brinchmann Børresen

Født
20. august 1983
Hilde Brinchmann

Hilde Brinchmann i 2020.

Hilde Brinchmann
Av /NTB.

Hilde Brinchmann er en norsk teaterregissør, særlig kjent for sitt arbeid med teater for barn og unge. Hun nydramatiserte og regisserte Trollmannen fra Oz for Brageteatret i 2014, en forestilling som fikk Heddaprisen i klassen for beste barne- og ungdomsforestilling i 2015. I 2019 fikk to av hennes forestillinger Heddaprisen: Mio, min Mio, som hun hadde nydramatisert og regissert for Teatret Vårt og Nordland Teater i samarbeid (premiere 2018), og Ingenting, som hun regisserte for sitt eget kompani Tigerstadsteatret i samarbeid med Oslo Nye Teater (premiere 2019).

Brinchmann er utdannet regissør ved Dramatiska Institutet i Stockholm. Sammen med produsent Wenche Viktorsdatter Paulsen og dramatiker og regissør Toril Solvang står hun bak teaterkompaniet Tigerstadsteatret, som de tre deler det kunstneriske ansvaret for. Etter at hun fullførte sin utdannelse i 2010 har Hilde Brinchmann blant annet arbeidet for Malmø Stadsteater, Rogaland Teater, Trøndelag Teater, Hålogaland Teater, Det Norske Teatret, Nationaltheatret og Svenska Riksteatern. Flere av hennes forestillinger har tatt i bruk interaktive virkemidler og latt tilskuerbarn bli deltakere. For NRK har hun laget dokumentarfilmen Pam til Paris (2014).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg