Brageteatret

Artikkelstart

Brageteatret er et norsk regionteater med base på Union Scene i Drammen og turnévirksomhet i Buskerud. Teatret eies av Buskerud fylkeskommune og Drammen kommune og ble først etablert som Regionalt kulturverksted i Buskerud i 1998, med mål om etter hvert å få på plass et profesjonelt prosjektteater i regionen med sete i Drammen. I 2000 ble Brageteatret stiftet etter en åpen navnekonkurranse i forkant.

Brageteatret er et turnerende teater med ansvar for scenekunsttilbudet i Den kulturelle skolesekken i Buskerud. Teatret besitter særskilt kompetanse på scenekunst med barne- og ungdomsperspektiv, som siden teatrets begynnelse har vært et prioritert område.

I 2010 vedtok eierne at Brageteatret skulle ha status som regionteater og tilby scenekunst til alle publikumsgrupper i fylket. Fra 2014 fikk teatret samme status i statsbudsjettet.

Brageteatret har en fleksibel prosjektorganisasjon, med en fast kjernestab og høy grad av prosjektansatte knyttet til den enkelte produksjon.

Terje Hartviksen var prosjektleder for det regionale kulturverkstedet frem til han ble ansatt som teatersjef på Brageteatret fra 1. januar 2001. Hartviksen var teatersjef frem til og med 2012. Fra 2013 til 2016 var Elsa Aanensen teatersjef. Nils Petter Mørland tiltrer som ny teatersjef 1. januar 2018 i et åremål på fem år. Mørland tok i april 2017 over etter teatrets direktør Marit Holtet som fungerende teatersjef.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg