Faktaboks

Helga Guren
Født
22. februar 1986
Helga Guren
Helga Guren
Av .

Helga Guren er en norsk skuespiller, som vant Heddaprisen for 2019 for sin rolle i Dritt/La Merda (Østfold kulturutvikling og POS Theatre Company).

Guren er utdannet ved Teaterhøgskolen i Oslo, Esper Studio New York og Stockholms dramatiska högskola, og har arbeidet ved Rogaland Teater i mesteparten av sin karriere. Hun har også hatt roller ved Riksteatret, Det Norske Teatret, Hålogaland Teater og Dramaten.

Guren har blant annet spilt Miranda i Shakespeares Stormen (Riksteatret 2009), Nora i Ibsens Et dukkehjem (Rogaland Teater 2016) og tittelrollen i Hedda Gabler (Rogaland Teater 2018). Hun er en habil felespiller og har flere ganger opptrådt med hardingfele i sine roller.

Helga Guren har hatt filmroller blant annet i Sara Johnsens Rosemari (2016) og i Henrik Martin Dahlsbakkens En affære (2018). Hun hadde TV-roller i Netflix-serien Hjem til jul (2019), og i Sara Johnsen og Pål Sletaunes dramaserie 22. juli (2020).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg