Handel og Kontor i Norge

Artikkelstart

Handel og Kontor, landsomfattende fagforening stiftet 1908, tilsluttet Landsorganisasjonen i Norge (LO) siden 1931. Handel og Kontor organiserer kontor-, service- og butikkfunksjonærer samt funksjonærer i industrien. Det er det tredje største forbundet i LO med over 74 000 medlemmer (2018).

Faktaboks

Også kjent som
Handel og Kontor HK

Organisasjon

Forbundet har sekretariat i Folkets Hus i Oslo og utgir bladet HK-nytt. Forbundsleder er Trine Lise Sundnes, som etterfulgte Sture Arntzen 1. juli 2013. Arntzen hadde da vært Handel og Kontors leder siden 1994.

Avdelinger

Deler av medlemsmassen er organisert i fire landsomfattende avdelinger: Fagforening for luftfart og reiseliv, Vin og brennevinfunksjonærenes forening, LO finans HK og Fiskarorganisasjonenes Funksjonærforening. Til sammen utgjør disse fire Sammenslutningen av landsomfattende avdelinger (SLA). For øvrig har Handel og Kontor medlemmer innen alle bransjer i privat sektor og i hele landet.

Historie

Forbundet het opprinnelig Den Underordnede Handelsstands Landsforbund i Kristiania, skiftet senere navn til Norges Handels- og Kontorfunksjonærers Forbund, og fikk sitt nåværende navn i 1977.

Eksterne lenker

Litteratur

  • Fjellvik, Einar: HK 100 år, 2008

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg