Faktaboks

Uttale
glˈåstəʃə

Gloucestershire er et fylke og et grevskap i Storbritannia, i den vestlige delen av England. Grevskapet Gloucestershire hadde 859 751 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 3150 kvadratkilometer, mens fylket hadde 596 984 innbyggere og et areal på 2653 kvadratkilometer. Administrasjonssenter er Gloucester.

Gloucestershire består av et fruktbart lavland i Vale of Gloucester omkring elven Severn, med høydedraget Forest of Dean i vest og Cotswold Hills i øst.

Jordbruket er høyt mekanisert og sysselsetter bare en mindre del av yrkesbefolkningen. Det dyrkes hvete og bygg, i nordøst også frukt. Cotswold Hills har tradisjonelt vært kjent for sin saueavl, men storfehold og åkerdrift har fått stadig større betydning. Hvete og bygg er de viktigste kornartene, mens epler, pærer og plommer er viktige i den nordøstlige delen. Forest of Dean hadde tidligere kullbrytning, men den siste gruven stengte i 1965. Ellers finnes variert industri som produksjon av plast og vitenskapelige instrumenter, hovedsakelig lokalisert til Gloucester.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg