Cotswold Hills

Artikkelstart

Cotswold er et høydedrag i Storbritannia, England, som strekker seg fra Bath mot nordøst til Stratford-on-Avon og danner vannskillet mellom Severn og Themsen, omtrent 145 kilometer langt og 40 kilometer bredt. Høyeste punkt er Cleeve Cloud, 330 meter over havet.

Faktaboks

Uttale
kˈåtswould hilz
Også kjent som

Cotswold

Cotswold er definert som Area of Outstanding Natural Beauty, et område med spesielt vakker natur, og er et populært mål for både turister og vandrere.

Cotswold Hills er dannet av hard oolitt-kalk fra juratiden, som er et utmerket bygningsmateriale og som har blitt brukt i de fleste landsbyene i området. Materialet er lett kjennelig ved sin honning- eller gullfarge.

Landbruk er en viktig næringsvei. I Cotswold finnes utmerkede beiter for sau, gris og storfe. Cotswoldsauen er en eldgammel rase av sau som nedstammer fra sauer som beitet Cotswold Hills ved Cæsars erobring av England. I middelalderen var Cotswold ull en stor eksportartikkel fra England, og bidro sterkt til rikdommen i landet som helhet og spesielt til Cotswoldregionen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg