George Herriman, amerikansk tegneserieskaper. I de første årene etter 1900 laget han flere serier, viktigst var The Dingbat Family (1908–16). Hans hovedverk er Krazy Kat (1916–44), en absurd avisserie hvor en hund elsker en katt som elsker en mus.

Katten Krazy er hovedpersonen. Musa Ignatz, som er objektet for Krazys kjærlighet, hater Krazy, og viser dette ved å kaste murstein på henne, noe Krazy oppfatter som en kjærlighetserklæring. Hunden Offisa Pupp, som er politimann, prøver å innynde seg hos Krazy ved stadig å arrestere Ignatz. Den kinesiske vismannanden Mock Duck hører også med til persongalleriet.

Krazy Kat regnes som en av de mest originale tegneserier som er laget, og er en viktig inspirasjon for avisserier som kobler humor og voksne temaer, som for eksempel Knøttene, Pogo og Tommy og Tigern. I tillegg er Herriman  et viktig forbilde for skoledannende serieskapere som Will Eisner, Robert Crumb, Art Spiegelman og Chris Ware. Det amerikanske tidsskriftet The Comics Journal kåret i 1999 Krazy Kat til 1900-tallets beste tegneserie. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.