Freedom of the Seas

Artikkelstart

M/S Freedom of the Seas er et bahamasregistrert cruiseskip eid av Royal Caribbean Group. Med sine 156 271 bruttotonn var det verdens største skip da det ble sjøsatt i 2005. Det er det første av tre søsterskip der de to andre er Liberty of the Seas og Independence of the Seas. Av de tre søsterskipene er det kun Freedom of the Seas som har vært verdens største passasjerskip.

Freedom of the Seas ble bygget ved verftet Aker Finnyards Inc. i Åbo i Finland. Det ble satt i trafikk i juni 2006 og har en kapasitet for 4553 passasjerer og et mannskap på 1447. Skipet brukes primært på cruise med utgangspunkt i Miami.

Les med i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (3)

skrev Øyvind Reisegg

Senere er det bygd to enda større skip - Oasis of the Seas og Allure of the Seas, begge på 220 000 brt. Hilsen Øyvind R.

svarte Ida Jackson

Hei! Så bra at du la merke til at denne artikkelen ikke var oppdatert. Har du lyst til å opprette to artikler om Oasis of the Seas og Allure of the Seas i leksikonet? Så kan vi lenke dem sammen med denne? MvhIda JacksonNettredaktør

svarte Yngve Jarslett

Har lagt inn forbedringsforslag basert på rederiets egne opplysninger om skipene; http://www.royalcaribbean.no/royal-caribbeans-cruiseskip/freedom-klasse/fakta-om-skipene.htmSkal legge inn artikkelforslag om de to større skipene, men basert på informasjon fra samme nettside så noen må ta ansvar for å verifisere denne såvel som forbedringsforslaget her.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg