Forsvarets veteranavdeling (FVA), tidligere Forsvarets veterantjeneste, (FVT), fagavdeling med i Forsvarsstaben med ansvar for Forsvarets oppfølging og ivaretaking av veteraner.

Veteranavdelingen ble etablert 1. august 2013 som en videreføring av Forsvarets veterantjeneste (FVT). Veterantjenesten ble opprettet som et prosjekt 1. august 2011, og formelt åpnet 24. august 2011.

Veterantjenesten erstattet Forsvarets veteranadministrasjon, som ble etablert i  2006. 

Forsvarets veteranavdeling ledes av Forsvarets veteraninspektør (FVI), en ny funksjon opprettet i august 2011 da FVT ble etablert. Den første veteraninspektør var generalmajor Robert Mood. Han ble i 2013  etterfulgt av generalmajor Kristin Lund, som i august 2014 ble etterfulgt av brigader Tom Georg Guttormsen,

En hovedoppgave for FVT var i utgangspunktet å koordinere Forsvarets arbeid med oppfølging av tiltakene i Regjeringens handlingsplan for ivaretakelse av veteraner fra internasjonale operasjoner, lagt fram 2. mai 2011: 'I tjeneste for Norge. Regjeringens handlingsplan for ivaretakelse av personell før, under og etter utenlandstjeneste'. En oppfølgingsplan ble lagt fram 25. august 2014.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.