En fleksitarianer er en person som i hovedsak har et plantebasert kosthold, men som likevel inkluderer noe fisk, kjøtt, egg og melk. Begrepet lå på Språkrådets ti-på-topp-liste over «Årets ord» i 2016. Deres begrunnelse for dette var at nye livsstiler og nytt engasjement for miljø og bærekraft har gitt oss fleksitarianere – altså slike som bevisst velger bort animalske produkter regelmessig. SIFOs undersøkelser viser at om lag tre av ti helst ikke vil spise for mye kjøtt. Videre rapporterer fire av ti at de regelmessig bytter ut noe av kjøttet med grønnsaker når de lager kjøttretter. To av ti gjennomfører bevisst kjøttfrie dager, for eksempel «kjøttfri mandag».

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg