Festdrakt fra Spar Kjøp

Festdrakt fra Spar Kjøp
.
Festdrakt fra Spar Kjøp
.

Artikkelstart

Firmaet Spar Kjøp har utviklet ei festdrakt som er inspirert av andre norske bunader. Den er fritt komponert uten noe forelegg i eldre draktskikk, og er lansert som festdrakt uten geografisk tilknytning.

Draktdeler

Drakta består av livkjole med svart stakk i blanding av 80 % ull og 20 % polyester. Livet er i gult, blått eller rødt damasklignende stoff, og er dekorert med svarte band. Foran har livet en vendbar brystduk, der den ene sida er ensfarget, som livet, og den andre er dekorert med svarte band. Beltet er av samme materialer som livkjolen.

Det brukes skjorte i hvit bomull, med blondedekor på halskrage og håndlinninger. Skjorta lukkes med sølje i halsen og mansjettknapper i ermene. Rundt skjortekragen kan en bruke et tørkle i samme farge som livet. Det er lagd en kep i svart, i blanding av ull og polyester. Den lukkes med hekte øverst, og har en liten ståkrage.

Drakta er konstruert slik at den kan reguleres i vidde og bredde.

Det er lagd ei egen sølje til bunaden, med hjerteform støpt som etterligning av filigransarbeid. Hengene er dråpeformede, og dessuten forgylte.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg