Extrême Nord - region i Kamerun

. fri

Extrême Nord, region (tidligere provins) i den nordligste delen av Kamerun, med 3 480 414 innbyggere (2010) og med et flateinnhold på 34 263 km². Regionhovedstaden heter Maroua. Fattig landsdel preget av varmt og tørt klima med unntak av regntiden et par måneder på sensommeren.

Næringslivet preges av jordbruk, kvegdrift og handel. Noe turisme, spesielt fokusert på Waza nasjonalpark nær grensen til delstaten Borno i Nigeria i vest.

I nord strekker denne mest nordlig liggende regionen i Kamerun seg helt til sørenden av Tsjadsjøen. I øst grenser regionen til Tsjad. Den kamerunske grensebyen Kousseri ligger så nær N’Djamena, hovedstaden i Tsjad, at den i praksis fungerer som en forstad, og som ellers livnærer seg av handel.

I løpet av de siste årene frem til 2016, har regionen Extrême Nord vært utsatt for en rekke angrep fra terror-organisasjonen Boko Haram, som har operert på tvers av gensene til Nigeria og Tsjad. Dette har gått direkte utover befolkingnen i denne nordligste delen av Kamerun, men også ført til ytterligere press i form av flyktninger ankommet spesielt fra Nigeria.

  • Kilde (Boko Haram)

Se: Bouchra Ouatik (2015), Le nord du Cameroun sous la menace de Boko Haram , Toronto: CBC Radio Canada.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg