Faktaboks

Maroua
Uttale
marwˈa
Gatebilde fra Maroua, Kamerun

Maroua er en by i nordlige Kamerun, hovedstad i regionen (tidligere provinsen) Far North/Extrême Nord, beliggende ved foten av Mandarafjellene. Byen ligger 400 meter over havet, på begge sider av elven Mayo Kaliao. Den har 320 000 innbyggere (estimert 2020).

Byen utgjør et viktig handels- og markeds-senter, særlig for bomullsprodukter fra omegnen, for storfe og småfe fra kvegdrift, og for enkle jordbruksprodukter.

Industrisektoren utgjør bare en liten andel av byens næringsliv, men det finnes noe tekstilindustri og tradisjonell håndverksindustri (broderier, lærvarer, metallvarer, smykker, keramikk).

Turisme er en viktig tilleggsnæring med tilgang til Waza nasjonalpark cirka 70 kilometer nord for byen, men fra 2000-tallet har terrorisme i regi vesentlig av Boko Haram satt denne næringen tilbake.

Maroua Salak innenriksflyplass ligger cirka 20 kilometer sørvest for byen.

Byen huser også et universitet og et etnografisk museum.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg