Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har sentrale oppgaver i arbeidet med vern av helse, miljø, viktige samfunnsfunksjoner og materielle verdier i forbindelse med ulykker, katastrofer og kriser.

Jon A. Lea er direktør siden 2003.

DSB har avløst og overtatt oppgaver fra Direktoratet for sivilt beredskap og Direktoratet for brann- og elsikkerhet. Opprettelsen av DSB reflekterer den økte bevissthet omkring et moderne samfunns sårbarhet og avhengighet av for eksempel strømforsyning og datasystemer. Direktoratet skal ha oversikt over sårbarhets- og trusselutviklingen i samfunnet, drive forebyggende arbeid og sikre tilstrekkelig beredskap.

DSB er fagmyndighet for blant annet brannvesen og lokale eltilsyn, og det har faglig og administrativ oppfølging av Sivilforsvaret, Sentralskolen for sivilt beredskap, Norges brannskole og Sivilforsvarets tre regionale skoler. DSB er underlagt Justis- og beredskapsdepartementet og har hovedkontor i Tønsberg. Virksomheten omfatter i tillegg 20 sivilforsvarskretser, fem sivilforsvarsleirer, fem skoler og fem regioner for eltilsyn. DSB har i alt cirka 700 ansatte, derav 240 ved hovedkontorene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

22. mai skrev Yngve Øye Løkås

Cecilie Daae er direktør, og DSB overtok virksomheten til direktoratet for mødkommunikasjon i 2017, herunder drift og vedlikehold av nødnett

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.