Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

DSBs hovedkontor på Kaldnes i Tønsberg.
DSB Tønsberg av . Gjengitt med tillatelse

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har sentrale oppgaver i arbeidet med vern av helse, miljø, viktige samfunnsfunksjoner og materielle verdier i forbindelse med ulykker, katastrofer og kriser.

Faktaboks

Også kjent som
DSB

Cecilie Daae er direktør siden 2015. Hun overtok etter Jon A. Lea som hadde stillingen fra 2003.

DSB har avløst og overtatt oppgaver fra Direktoratet for sivilt beredskap og Direktoratet for brann- og elsikkerhet. Opprettelsen av DSB reflekterer den økte bevissthet omkring et moderne samfunns sårbarhet og avhengighet av for eksempel strømforsyning og datasystemer. Direktoratet skal ha oversikt over sårbarhets- og trusselutviklingen i samfunnet, drive forebyggende arbeid og sikre tilstrekkelig beredskap.

DSB er fagmyndighet for blant annet brannvesen og lokale eltilsyn, og det har faglig og administrativ oppfølging av Sivilforsvaret, Sentralskolen for sivilt beredskap, Norges brannskole og Sivilforsvarets tre regionale skoler. DSB er underlagt Justis- og beredskapsdepartementet og har hovedkontor i Tønsberg. Virksomheten omfatter i tillegg 20 sivilforsvarskretser, fem sivilforsvarsleirer, fem skoler og fem regioner for eltilsyn. DSB har i alt cirka 700 ansatte, derav 240 ved hovedkontorene.

DSB overtok i 2017 oppgavene til det tidligere Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK), inkludert ansvaret for nødnettet.

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Yngve Øye Løkås

Cecilie Daae er direktør, og DSB overtok virksomheten til direktoratet for mødkommunikasjon i 2017, herunder drift og vedlikehold av nødnett

svarte Andreas Tjernshaugen

Takk for kommentaren og beklager sent svar. Artikkelen er nå oppdatert.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg