Faktaboks

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
DSB
Offisielt navn
DIREKTORATET FOR SAMFUNNSSIKKERHET OG BEREDSKAP (DSB)
Forretningsadresse
Tønsberg
Daglig leder
Elisabeth Aarsæther
Logo
Logo
Av .
DSB Tønsberg
DSBs hovedkontor på Kaldnes i Tønsberg.
DSB Tønsberg

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er et norsk direktorat med ansvar for sentrale deler av samfunnssikerheten. DSB styrer Sivilforsvaret og er nasjonal myndighet for brannsikkerhet, samt sikkerheten innen elektrisitet, kjemikalier og produkter. DSB har også ansvaret for nødnettet, som er kommunikasjonsnettet til alle nødetatetene innen brann-, politi- og ambulansetjenester.

Elisabeth Sørbøe Aarsæther er direktør siden 2020.

DSB har avløst og overtatt oppgaver fra Direktoratet for sivilt beredskap og Direktoratet for brann- og elsikkerhet. Opprettelsen av DSB i 2003 reflekterer den økte bevissthet omkring et moderne samfunns sårbarhet og avhengighet av for eksempel strømforsyning og datasystemer. Direktoratet skal ha oversikt over sårbarhets- og trusselutviklingen i samfunnet, drive forebyggende arbeid og sikre tilstrekkelig beredskap.

DSB er fagmyndighet for blant annet brannvesen og lokale eltilsyn, og det har faglig og administrativ oppfølging av Sivilforsvaret, Sentralskolen for sivilt beredskap, Norges brannskole og Sivilforsvarets tre regionale skoler.

DSB er underlagt Justis- og beredskapsdepartementet og har hovedkontor i Tønsberg. DSB har i alt cirka 600 ansatte, og ca 1,7 milliarder i budsjett (2018).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Sektorkode
6100 Statsforvaltningen
Næringskode(r)
84.220 Forsvar

Kommentarer (2)

skrev Yngve Øye Løkås

Cecilie Daae er direktør, og DSB overtok virksomheten til direktoratet for mødkommunikasjon i 2017, herunder drift og vedlikehold av nødnett

svarte Andreas Tjernshaugen

Takk for kommentaren og beklager sent svar. Artikkelen er nå oppdatert.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg