Dennis Hauger

Faktaboks

Dennis Hauger
Født
17. mars 2003, Oslo
Dennis Hauger på Silverstone-banen i Storbritannia i september 2018.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

Dennis Hauger er en norsk racerfører. Hauger ble i 2017 en del av Red Bulls «Junior Team», og er dermed en av Red Bull-støttede motorsportsutøvere, sammen med Formel 1-stjerner som Max Verstappen og Sebastian Vettel.

Dennis Hauger startet sin racingkarriere i gokart, og har kjørt i internasjonale serier fra 2014. Etter å ha vunnet det tyske gokart-mesterskapet (DKM – Deutsche Kart-Meisterschaft) i både 2016 (OK Junior) og 2017 (OK senior), ble Hauger en del av motorsportsatsingen til Red Bull. I 2018 kjørte han det britiske F4-mesterskapet, hvor han ble nummer fire sammenlagt (fire seire av 30 løp).

I 2019 deltok Dennis Hauger i både det tyske og italienske F4-mesterskapet. Hauger vant til slutt det italienske mesterskapet helt suverent, med 12 seire på 21 løp. Han er den yngste vinneren i mesterskapets historie. I det tyske mesterskapet kom Hauger på andre plass, med seks seire. Her utmerket han seg spesielt ved å vinne alle tre løpene på en helg (på Hockenheim, Tyskland), noe ingen hadde gjort før han. Dennis Hauger er fortsatt en såkalt Red Bull Junior.

Sesongen 2020 kjørte Hauger FIA Formel 3-mesterskapet hos det engelsk teamet Hitech Grand Prix. Han endte sesongen på 17. plass i mesterskapet. Beste resultat ble en 3. plass på Hungaroring i Ungarn. I desember vant Hauger sitt første Formel 3-løp på Vallelunga-banen i Formula Regional European Championship. Han kjørte også løp det svenske Porsche Carrera Cup Scandinavia, hvor han imponerte med flere plasseringer blant de tre beste.

Dennis Hauger kjørte i 2021 Formel 3 for Prema-teamet. Han vant sitt første løp i FIA Formel 3-mesterskapet på Barcelona-banen i begynnelsen av mai. Med tre seire til og en rekke andre gode plasseringer vant han F3-mesterskapet foran Jack Doohan.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg