Max Verstappen, nederlandsk racerfører. Sønn av tidligere Formel 1-fører Jos Verstappen. Har en den yngste debutant i Formel 1 gjennom tidene. Max Verstappen var var 17 år og 166 dager da han debuterte i Australias Grand Prix 2015 for Toro Rosso-teamet. FIA har etter dette hevet aldergrensen for superlisens for Formel 1 til 18 år. Verstappen har tidligere kjørt hovedsakelig Formel 3, hvor han i 2014 ble nummer 3 i EM.

Etter 2016-sesongen har han følgende rekorder: Den yngste som har startet et Formel 1-løp, den yngste som ha ledet et Formel 1-løp, den yngste som har satt raskeste runde i et Formel 1-løp, den yngste som har vært på seierspallen i et Formel 1-løp og den yngste som har vunnet et Formel 1-løp (18 år 228 dager).

Etter flere gode resultater (blant annet 4. plasser i Ungarn og USA) endte Max Verstappen på 12. plass i VM, tre plasser foran teamkamerat Carlos Sainz jr. Verstappen startet 2016-sesongen som Toro Rosso-fører, men skiftet til Red Bull-teamet før Spanias Grand Prix. Daniil Kvyat ble flyttet motsatt vei. Den viktigste årsaken til dette skiftet var manglende resultater fra Kvyats side. Verstappen endte på femteplass i VM 2016, etter flere sterke resultater.

Fakta (etter 2016-sesongen):

GP-fakta
GP-starter 40
GP-seire 1
Pallplasseringer 7
Pole-position 0
Raskeste rundetid 1
VM-poeng 241

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.