Max Verstappen, nederlandsk racerfører. Sønn av tidligere Formel 1-fører Jos Verstappen. Har en den yngste debutant i Formel 1 gjennom tidene. Max Verstappen var var 17 år og 166 dager da han debuterte i Australias Grand Prix 2015 for Toro Rosso-teamet. FIA har etter dette hevet aldergrensen for superlisens for Formel 1 til 18 år. Verstappen har tidligere kjørt hovedsakelig Formel 3, hvor han i 2014 ble nummer 3 i EM.

Etter 2016-sesongen hadde han følgende rekorder: Den yngste som har startet et Formel 1-løp, den yngste som ha ledet et Formel 1-løp, den yngste som har satt raskeste runde i et Formel 1-løp, den yngste som har vært på seierspallen i et Formel 1-løp og den yngste som har vunnet et Formel 1-løp (18 år 228 dager).

Etter flere gode resultater (blant annet 4. plasser i Ungarn og USA) endte Max Verstappen på 12. plass i VM, tre plasser foran teamkamerat Carlos Sainz jr. i Toro Rosso-teamet. Verstappen startet 2016-sesongen som Toro Rosso-fører, men skiftet til Red Bull-teamet før Spanias Grand Prix. Daniil Kvyat ble flyttet motsatt vei. Den viktigste årsaken til dette skiftet var manglende resultater fra Kvyats side. Verstappen endte på femteplass i VM 2016 etter flere sterke resultater, blant annet seier i hans første løp hos Red Bull-teamet.

I 2017 var over halvparten av sesongen preget av mange tekniske problemer og brutte løp. Men de siste 6 løpene gav to seire, og ny tillit til at Red Bull-teamet kunne gi han en vinnerbil for å kjempe om VM-tittelen. 

GP-fakta
GP-starter 60
GP-seire 3
Pallplasseringer 11
Pole-position 0
Raskeste rundetid 2
VM-poeng 421

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.