Formel 3, ofte forkortet til F3, er i likhet med Formel 1, GP2 - og tidligere Formel 2 og Formel 3000 - en klasse av åpne og énseters racerbiler med frittliggende hjul. Må ikke forveksles med GP3, som er en serie som, i likhet med GP2, følger Formel 1 på mange av Grand Prix-løpene. Ulike Formel 3-mesterskap, både internasjonale og nasjonale, har siden betegnelsen først ble brukt av FIA i 1950, vært en viktig byggesten i mange motorsport-karrierer.

Noen nåværende Formel 3-serier: FIA Europamesterskap, Britisk F3-mesterskap, Japansk F3-mesterskap og Australsk F3-mesterskap.

Reglement (utdrag): 4-sylindrede, 2-liters bensinmotorer uten turbo/kompressor (ca. 200 HK), krav på lenge, bredde, høyde og vekt, manuell girboks og driv på 2 hjul.

De aller fleste av nåværende og tidligere racerstjerner har kjørt Formel 3 i løpet av karrieren, mange med stor suksess. Noen eksempler: Alain Prost - europamester i 1979, Ayrton Senna - britisk mester i 1983, Nelson Piquet - britisk mester i 1978 og Michael Schumacher - tysk mester i 1990.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.